Híreink
Tervezésről és a tapasztalatról, a szakember szemével
Tervezésről és a tapasztalatról, a szakember szemével Az elmúlt időben több partnert kellett több kevesebb sikerrel győzködni, hogy pasztőrkádas pasztőrözésnél szükséges a légtechnika. Mi már több évtizedes tapasztalatból tudjuk hogy milyen károkat okoz a folyamatosan...
Új büszkeségünk
Átadásra került a Garden Proiect Kft (Csíkmadaras) gyümölcsfeldolgozó és étrendkiegészítő üzeme Nagy örömmel és büszkeséggel tölt el bennünket, hogy a nagy sajtóvisszhangot kiváltó Csíkmadarasi Garden Proiect Kft. új gyümölcsfeldolgozó és étrendkiegészítő üzemének...
Elindult a megújult Youtube csatornánk!
Elindult a megújult Youtube csatornánk! Elkészültek a tevékenységünket bemutató új rövid videóink: Pálinka készítés https://youtu.be/nzNAinIzoTA Lekvár Jam https://youtu.be/36CmTMHYCIc Kézműves chips készítés technológia https://youtu.be/m7Q1LA7vLT8 Farmer tejüzem...
Batáta chips szárítással
Speciális feladatra kaptunk felkérést, miszerint olyan batáta chips üzemet szeretnének megvalósítani, ahol kézműves eljárás keretében, szárítással állítsunk elő különféle, -elsősorban batáta alapú- ízesített chipseket. A feladatot elvállaltuk, a technológiát...
Eper feldolgozás összehasonlítása a szedés módjának függvényében
Egy Ausztiába szállított gyümölcsfeldolgozóba felmerült annak a kérdése, hogy vizsgáljuk meg a végtermék szempontjából, milyen hatással van, ha az epret szárral, csumával, vagy a nélkül szedik le. A különbség megdöbbentő volt, elsősorban a passzírhulladékok...
Pálinkafőzdei hővisszanyerés
Nagyon különleges és innovatív felkérést kaptunk az egyik pálinkafőzdétől. Mivel egész télen van feldolgozás (egy bérfőzdéről van szó), ezért jogosnak és praktikusnak tűnt a felvetés, hogy a napközben jelentkező felesleges hőt használjuk fel az épület fűtésére. Lassan...
Halpasszírozás (Halászlé technológia)
A magozó-passzírozó gépeinknek különleges kihívást jelentett, hogy a halászlé alaphoz szükség volt a halpasszírozásra. A feladatot olyan jól sikerült teljesíteni, hogy néhány év elteltével újabb berendezést rendeltek. A bővebb anyagok a...
Instant gyümölcspor előállítása
Készítettünk már instant gyümölcspor üzemben (minimális kiegészítéssel) szárított epret és barackot is. Az instant gyümölcspor előállítása 20 évvel ezelőtt nagy újdonság volt, büszkék vagyunk arra, hogy mi alkothattuk meg azt az üzemet, amely a mai napig dolgozik. A...