Érdekességek

Az eddigi pályafutásunk során rengeteg egyedi és érdekes feladattal találkoztunk, és valósítottuk meg.

Néhány ezek közül:

–      Kézműves batáta chips szárítással

–      Eper feldolgozás (ivólé) összehasonlítása a szedés módjának függvényében

–      Halpasszírozás (Halászlé technológia)

–      Pálinkafőzdei hővisszanyerés

    Instant gyümölcspor és szárított gyümölcs előállítása

Kézműves batáta chips szárítással

Speciális feladatra kaptunk felkérést, miszerint olyan chips üzemet szeretnének megvalósítani, ahol végig kézműves folyamatban, szárítással állítsunk elő különféle, -elsősorban batáta alapú- ízesített chipseket. A feladatot elvállaltuk, a technológiát kidolgoztuk, az üzemet megvalósítottuk.

Eper feldolgozás összehasonlítása a szedés módjának függvényében

Egy Ausztiába szállított gyümölcsfeldolgozóba felmerült annak a kérdése, hogy vizsgáljuk meg a végtermék szempontjából, milyen hatással van, ha az epret szárral, csumával, vagy a nélkül szedik le. A különbség megdöbbentő volt, elsősorban a passzírhulladékok összehasonlításánál készített képek mutatják jól az eredményt.

Halpasszírozás (halászlé technológia)

A magozó-passzírozó gépeinknek különleges kihívást jelentett, hogy a halászlé alaphoz szükség volt a halpasszírozásra. A feladatot olyan jól sikerült teljesíteni, hogy néhány év elteltével újabb berendezést rendeltek.

Pálinkafőzdei hővisszanyerés

Nagyon különleges és innovatív felkérést kaptunk az egyik pálinkafőzdétől. Mivel a bérfőzdében egész télen van feldolgozás, ezért jogosnak és praktikusnak tűnt a felvetés, hogy a napközben, a technológia során képződő felesleges hőt használjuk fel az épület fűtésére. Lassan tíz éve működik a technológia, a vevőnk megelégedésére.

Instant gyümölcspor és szárított gyümölcs előállítása

Készítettünk már instant gyümölcspor üzemet, és hozzá minimális kiegészítéssel szárított epret és barackot előállító üzemet is. Az instant gyümölcspor előállítása 20 évvel ezelőtt nagy újdonság volt, büszkék vagyunk arra, hogy mi alkothattuk meg azt az üzemet. A technológia kulcsa, a vákuum alatti szárítás.

Cím

7677 Orfű, Herman O. u. 60.